Categories
টেকনোলজি

The Collar Poem Questions and Answers (PDF)


জাতীয় বিশ্ববিদ্যালয়ের অনার্স ৩য় বর্ষের the collar poem questions and answers pdf এবং সাজেশন। Subject: 16th and 17th Century Poetry: 231103। শিক্ষার্থীরা, কোর্সটিকার আজকের এ সাজেশনে তোমরা Part-A, Part-B এবং Part-C এর পূর্ণাঙ্গ সাজেশন পাবে। যার মধ্যে Part-A এর সবগুলো Brief Question তোমরা উত্তরসহ সংগ্রহ করতে পারবে।

the collar poem questions and answers pdf

1. What does George Herbert mean by the word ‘collar’?
Ans: A collar is the neckband to a coat or a shirt. In the poem of Herbert, “Collar” conveys the idea of the collar worn by a priest as a symbol of his priesthood. This indicates the rigorous discipline of priestly life, from which Herbert desires freedom.

2. What is the nature of the poem, “The Collar”?
Ans: “The Collar” is a religious poem depicting Herbert’s dilemma for his self-denial of all worldly pleasures, but ends with his calm and submissive surrender to God.

3. What does Herbert ever sigh and pine for?
Ans: Herbert, the poet-clergy has to lead a life of self- denial and that is why he has ever to sigh and pine for worldly pleasures.

4. Which worldly things were Herbert deprived of and why did he heave sighs and shed tears?
Ans: As a devoted priest of the church Herbert was deprived of wine, fruits, flowers, and garlands symbolizing all joyous celebrations and worldly pleasures. For this reason, he heaves sighs and sheds tears, expressing his bitter disappointment.

5. How does Herbert console himself?
Ans: Herbert consoles himself with the thought that everything has not yet been lost. There is still time for him to give up his priestly vocation and return to a secular life with all its pleasures.

6. How will Herbert recover the loss of his youthful pleasures?
Ans: Herbert tells himself that he can make up for all the wasted years of his life by how enjoying double the number of pleasures which he would normally have enjoyed.

7. How does Herbert react to the flimsy bond of religion?
Ans: At the height of his rebellious Christianity appears to Herbert as a rope of sands which have no power to bind. In other words, his life as a priest could not have satisfied him, even though it appeared at the time that he would be able to draw strength from it.

8. How does Herbert chide himself?
Ans: Herbert chides himself saying that he is willingly getting used to the conduct of church life and that he always closes his eyes, shutting out the reality.

9. How does the poet dispel his fear of death?
Ans: The poet has made up his mind to pay no attention to the human skull which frightens a man with the Thought of death. He has decided to enjoy the pleasures of a worldly life and to pay no heed to those things which remind a man of death.

10. How is the poet reconciled with God in his rebellion?
Ans: While raving like a madman in his rebellious mood, the poet heard an inner voice of God rebuking him gently and warning him for his rashness and rebelliousness. Realizing his folly, the poet at once submitted humbly to God, saying, “My Lord”.

11. What does the ‘collar’ symbolise?
Ans: A collar is the neckband attached to a coat or a shirt. In the poem of Herbert, “Collar” conveys the idea of the collar worn by a priest as a symbol of his priesthood. This indicates the rigorous discipline of priestly life, from which Herbert desires freedom.

12. “Have I no harvest but a thorn?”- In which poem do you notice this line?
Ans: The quoted line occurs in Herbert’s poem “The Collar”

13. What kind of poem is “The Collar”?
Ans: It is a religious poem.

Get the Sheet


জাতীয় বিশ্ববিদ্যালয়ের অনার্স ইংরেজি ৩য় বর্ষের শিক্ষার্থীরা, ওপর দেওয়া ডাউনলোড বাটনে ক্লিক করে the collar poem questions and answers pdf উত্তর ডাউনলোড করে নাও। ইংরেজি ৩য় বর্ষের অন্যান্য বিষয়ের Brief, Short এবং Broad Questions পাওয়া যাচ্ছে কোর্সটিকায়। ডাউনলোড করতে কোন অসুবিধা হলে আমাদের ফেসবুক পেজে ইনবক্স করো। এছাড়াও আমাদের YouTube চ্যানেলটি SUBSCRIBE করতে পারো এই লিংক থেকে।



Source link